Keskustelu

Tervetuloa vaihtamaan mielipiteitä! Voit antaa palautetta, jakaa mielipiteitä muiden lukijoiden kanssa kirjastani tai muuten vain sanoa terveisesi minulle. Pyrin myös vastaamaan täällä kaikkiin kysymyksiin, joita minulle lähetätte.


 >> Samassa alkupisteessä
Kirjoittaja:
Johanna

Kirjoitettu:

12.05.09 klo 10:39
Poikani ovat kohta viisi ja kolme vuotiaita. Vanhempi poika on käynyt jo puolitoista vuotta puheterapiassa ja odottaa syksyllä pääsyä neurologin tutkimuksiin. Kirjasi luettuani, tiedän tehneeni oikein ottaessani heti vastaan neuvolassa tarjotun avun ja tutkimukset. Poika on oppinut puhumaan ja rauhoittunut. Olen ilmoittanut myös pojat päiväkotiin, toivon että se on oikea ratkaisu, kirjasi rohkaisi myös tässä, "ei saa jäädä tuleen makaamaan". Olen myös huomannut nuoremmassakin samanlaisia piirteitä kuin isoveljessään, joskaan ei yhtä voimakkaita. Vanhemman pojat touhut ovat välillä kuin suoraan kirjastasi, meillä oli myös muro- ja hunaja- ja jauhokausikin. Tälläiset lapset tarvitsévat kasvussaan paljon tukea ja turvallisia ihmisiä ympärilleen. On vaikea hyväksyä että omassa lapsessa on jotain vikaa, mutta missä oltaisiin jos olisin kuvitellut että poika tekee kaiken vain ilkeyttään.
Helppoa ei tietysti ole nytkään, mutta tiedän ainakin missä mennään.

Tarkemmin määrittämätön kielenkehityksen viivästymä..
Kirjoittaja:
Leena Mäkelä

Kirjoitettu:

12.05.09 klo 17:36
Hienoa, että poikasi on päässyt ajoissa puheterapiaan, ja että olette pääsemässä neurologin tutkimuksiin. Päiväkoti on hyvä asia pojille sen koko päiväohjelman struktuurin vuoksi: kaikki asiat tapahtuvat joka päivä samaan aikaan ja samalla tavalla. Se on lasta rauhoittavaa. Lisäksi päiväkodissa tapahtuu väkisinkin tärkeää mallioppimista, eli esimerkiksi lapsi oppii vuorovaikutustaitoja jäljitellessään toisia lapsia sekä muita "normaaleja" käyttäytymismalleja. Päiväkoti on tärkeä myös oman jaksamisesi kannalta. Olet oikeassa, että nämä lapset tarvitsevat paljon tukea ja turvallisia ihmisiä ympärilleen!! Olen iloinen, että olet saanut kirjastani tukea ratkaisuihisi! Hyvää jatkoa ja voimia Sinulle! Leena M
Kirjoittaja:
Leena Mäkelä

Kirjoitettu:

20.08.15 klo 16:21